Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că eliberarea ţării şi obţinerea victoriei este ”obiectivul naţional” la care trebuie lucrat în fiecare zi, nu doar de către autorităţi, ci de fiecare cetăţean în parte. Zelenski a anunţat că a discutat cu alţi 11 lideri din tot atâtea state pentru a obţine sprijin pentru ”decizia cheie” referitoare la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”22 iunie este Ziua de Doliu şi Comemorare a Victimelor Războiului. Acel război. Un război care avea să rămână pentru totdeauna în istoria secolului XX şi care nu avea să se mai repete niciodată. Dar s-a repetat”, a afirmat Zelenski în ultimul mesaj video postat pe reţelele de socializare.  

 Preşedintele ucrainean afirmă că ”Rusia a făcut pe 24 februarie acelaşi lucru pe care l-au făcut naziştii pe 22 iunie”.  

”S-au spus multe despre acest lucru. Iar eu vreau să adaug un singur lucru. Atunci au trecut 1418 zile din dimineaţa invaziei până la înfrângerea agresorului. Trebuie să ne eliberăm ţara şi să obţinem victoria, dar mai repede. Mult mai repede. Acesta este obiectivul nostru naţional şi trebuie să lucrăm zilnic pentru a-l atinge. Nu doar statul, ci şi fiecare cetăţean - la nivelul la care este posibil”, a mai afirmat Zelenski.  

Acesta a precizat că lucrează în continuare pentru a obţine sprijin pentru Ucraina din toate părţile, atât militar, cât şi pentru aderarea la Uniunea Europeană.  

”Am continuat maratonul telefonic pentru o decizie pozitivă în privinţa candidaturii pentru Ucraina. 11 lideri astăzi. (...) Voi continua acest maraton - trebuie să acordăm un sprijin maxim statului nostru. Ne aşteptăm la o decizie europeană cheie mâine seară”, a mai afirmat Zelenski.  

Consiliul European se reuneşte, joi şi vineri, la Bruxelles, fiind aşteptată o decizie referitoare la acordarea statutului de ţară candidată pentru Ucraina, dar şi pentru Republica Moldova.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.