Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a discutat, sâmbătă, cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, căruia i-a cerut să priveze Rusia de dreptul de vot în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski afirmă că a discutat cu Antonio Guterres chestiunea "privării ţării agresoare de dreptul de vot în Consiliul de Securitate al ONU".

Cei doi bărbaţi au discutat, de asemenea, despre "calificarea acţiunilor şi declaraţiilor Rusiei împotriva Ucrainei drept genocid şi ajutorul pentru repatrierea cadavrelor soldaţilor ruşi" ucişi de trupele ucrainene.

 

Vineri, Rusia, care este unul dintre cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, şi-a exercitat dreptul de veto la o rezoluţie prin care se condamna "agresiunea" sa şi se cerea retragerea trupelor sale din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.