Un cutremur de magnitudinea 5,4 a avut loc în sud-vestul Iranului în noaptea de miercuri spre joi, potrivit Institutului american de geofizică USGA - soldat cu zeci de răniţi şi pagube materiale importante, potrivit agenţiei oficiale iraniene de presă Irna, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cutremurul a avut loc la ora locală 22.05 (20.35, ora României), la o adâncime de 10 kilometri, în apropiere de oraşul Sisakht, într-o regiune muntoasă, potrivit USGS.

Seismul s-a soldat cu ”32 de răniţi, între care doi grav” şi a ”cauzat multe pagube unor clădiri, infrastructuri şi case locuite”, potrivit Irna.

Potrivit unui bilanţ iniţial, ”78 de sate au fost grav afectate, iar sute de case au fost complet distruse. Amploarea cutremurului a fost atât de mare, încât oamenii nu s-au mai întors în case” pe timpul nopţii, de frica unor replici, potrivit aceleiaşi surse.

Agenţia seismologică iraniană a măsurat o magnitudine de 5,6.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.