Câteva zeci de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel în dimineaţa zilei de sâmbătă, punând capăt unui armistiţiu care fusese în general respectat de la sfârşitul unui război de cinci zile în luna mai, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tirurile, din mai multe locuri din Fâşia Gaza, au început înainte de ora 6.30 (3.30 GMT) şi au continuat o oră mai târziu.

În Israel, sirenele de avertizare au sunat în mai multe oraşe din jurul teritoriului palestinian, dar şi mai adânc în teritoriu, la nord şi la est, potrivit armatei.

Potrivit cotidianului israelian Haaretz, o persoană a fost rănită în Kfar Aviv, când o rachetă a explodat în timp ce se afla în vehiculul său, iar o clădire a fost avariată în Ashkelon. De asemenea, o femeie a fost grav rănită în sudul ţării.

Conform sursei citate, locuitorii din apropierea graniţei cu Gaza au raportat că s-au tras focuri de armă spre casele lor.

Potrivit AFP, o rachetă a căzut asupra oraşului Yavne, la sud de Tel Aviv, unde un bărbat a fost uşor rănit de schije, potrivit Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii.

De asemenea, armata israeliană a anunţat sâmbătă dimineaţă că "un număr necunoscut de terorişti" s-au infiltrat pe teritoriul israelian din Fâşia Gaza. "Locuitorii din zonele din apropierea Fâşiei Gaza au fost rugaţi să rămână în casele lor", a adăugat armata. Premierul israelian Benyamin Netanyahu a anunţat rapid că îi va convoca pe cei mai importanţi responsabili de securitate ai ţării în următoarele ore.

În luna mai, Israelul a lansat o ofensivă împotriva Jihadului Islamic palestinian în Fâşia Gaza, declanşând un război de cinci zile între armata israeliană, Jihadul Islamic şi alte grupări armate din teritoriu, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 34 de palestinieni şi o israeliancă. Peste o mie de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel, majoritatea fiind interceptate de sistemul de apărare aeriană israelian. La rândul său, Israelul şi-a intensificat atacurile aeriene asupra micului teritoriu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.