Zeci de mii de persoane au manifestat, sâmbătă, la Torino, împotriva unui proiect de legătură feroviară cu Lyon, denunţând “risipa de bani publici” în contextul în care Italia are nevoie de fonduri pentru educaţie şi sănătate, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii susţin că la manifestaţie au participat 70.000 de persoane. Forţele de ordine nu au precizat numărul manifestanţilor.

Protestatarii au defilat paşnic, purtând bannere cu mesajul “No Tav”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Proiectul Lyon – Torino, al cărui element central este un tunel de 57,5 kilometri care trebuie să fie contruit în Alpi, este contestat încă de la început, în special de asociaţiile de protecţie a mediului. Însă mesajul esenţial al manifestanţilor a fost sâmbătă cel cu prvire la risipa de bani publici, în contextul în care costurile pentru tunel sunt estimate la cel puţin 8,6 milioane de euro.

“Sunt lucruri mai importante în care trebuie să se investească, de exemplu în spitale, şcoli…”, a spus Maurizio Alfero, în vârstă de 60 de ani, precizând că recent i s-a făcut o programare la un spital din oraş pentru septembrie 2019, nefiind posibil să fie programat mai devreme.

Printre manifestanţi s-au numărat primari, sindicalişti, reprezentanţi ai partidului communist, anarhişti, dar şi “veste galbene”.

La 10 noiembrie, la Torino a avut loc o manifestaţie de susţinere a proiectului, la care au participat aproximativ 40.000 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.