Zeci de mii de persoane au fost prezente la un concert anti-rasism în oraşul german Chemnitz unde au avut loc recent proteste anti-imigranţi ale extremiştilor de dreapta, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au estimat că în jur de 50.000 de persoane au fost prezente la concertul organizat sub bannerul #wirsindmehr („noi suntem mai mulţi”), care a fost organizat ca răspuns la demonstraţiile de stradă neo-naziste care au avut loc recent în Chemnitz, după ce doi refugiaţi au fost acuzaţi că au ucis un cetăţean german de origine cubaneză.

După un minut de reculegere pentru victimă, cei prezenţi pe scenă au vorbit în faţa unei mulţimi care a afişat mai multe pancarte anti-rasism. „Dacă ar fi atâta solidaritate în fiecare zi şi nu doar în Chemnitz, ci în toată ţara”, a afirmat Rola Saleh, parte a unei grupări de tineri din Chemnitz.

Mai devreme, luni, cancelarul german Angela Merkel a făcut apel către germani să se mobilizeze împotriva urii: „Aceşti oameni care mărşăluiesc şi sunt predispuşi la violenţă – unii dintre ei s-au arătat apropiaţi de nazism – ei nu sunt reprezentativi nici pentru Chemnitz nici pentru Saxonia”, a declarat Steffen Seibert, purtătorul ei de cuvânt.

Secretarul general al Uniunii Creştin Democrate, Annegret Kramp-Karrenbauer, l-a criticat pe preşedinele german, Frank-Walter Steinmeier, pentru că a susţinut concertul. Ea a declarat pentru Die Welt că se simte deranjată de ideea includerii lui Feine Sahne Fischfilet, o trupă rock controversată cunoscută pentru versurile sale de extremă stânga, care fac referire la violenţe de stradă şi la aruncarea cu pietre în poliţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.