Trei persoane au murit şi 13 au fost rănite într-o explozie de muniţie în regiunea Belgorod din Rusia, a informat duminică agenţia de presă RIA Novosti, citând serviciile locale de urgenţă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciile de urgenţă au declarat iniţial că zece soldaţi ruşi au fost răniţi într-o explozie din regiunea Belgorod, lângă graniţa cu Ucraina, potrivit serviciilor de urgenţă citate de agenţia de presă rusă Tass, relatează Reuters.

Canalele 112 şi Baza Telegram, care sunt asociate cu agenţiile ruse de aplicare a legii, au declarat că morţii şi răniţii sunt recruţi ruşi care au fost chemaţi să lupte în Ucraina, sub campania de mobilizare a Rusiei, anunţată în septembrie anul trecut.

Acestea au relatat că explozia a avut loc după ce un soldat a manipulat greşit o grenadă într-un centru cultural local, care fusese transformat în depozit de muniţie.

Regiunea Belgorod din Rusia este situată la graniţa cu Ucraina, acolo aflându-se mai multe baze militare şi terenuri de antrenament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.