Autorităţile turce au anunţat vineri dimineaţă că zece persoane, între care şapte paznici rurali, un sergent specialist şi un soldat turc, şi-au pierdut viaţa, în urma unui atac comis de către militanţii kurzi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan în provincia sud-estică Agri, situată la frontiera turco-iraniană, transmite Hurriyet Daily News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, trei militari turci şi doi civili au fost răniţi în acelaşi atac comis de gruparea militantă.

După atac, ciocniri violente dintre forţele de securitate şi militanţii kurzi au izbucnit în apropierea localităţii Gobcebulak, situată în zona montană Tendurek.

Unul dintre răniţi a fost transportat pentru îngrijiri medicale la spitalul Dogubeyazit.

O operaţiune de suport aerian a fost lansată în regiune. 

Turcia se confruntă cu numeroase ameninţări ca membru al unei coaliţii ce luptă cu Statul Islamic. Însă, Erdogan a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie 2015, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.