Zece persoane au murit, iar alte 20 au fost date dispărute după ce uraganul Agatha, retrogradat la statutul de furtună tropicală, a atins coasta Mexicului la nivelul statului Oaxaca, a anunţat Guvernul local, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment avem 20 de persoane dispărute (...) în munţi”, a anunţat marţi, la postul Radio Formula, guvernatorul statului Oaxaca, Alejandro Murat.

”Zece persoane au murit”, a anunţat el.

”După ce Agatha a atins uscatul, ziua s-a terminat fără morţi, însă ploi puternice care s-au abătut marţi dimineaţa au scos râurile din matcă şi au provocat alunecări de teren”, a declarat marţi presei guvernatorul.

”Trei persoane au murit, iar opt au fost date dspărute”, preciza el.

Cele trei persoane au murit în localităţile Santa Catarina Xanaguia şi Llano del Chillar, a anunţat Protecţia Civilă a statului.

Acest prim uragan al sezonului pe coasta la Oceanul Pacific a Mexicului a atins uscatul - ca uragan de categoria 2 pe scala Saffir-Simpson, care are cincitrepte - luni după-amiaza, la vest de Puerto Angel, o localitate de coastă cu aproximativ 2.500 de locuitori, în statul Oaxaca.

El este ”cel mai violent uragan” înregstrat pe coasta la Oceanul Pacific a Mexicului, cel puţin din 1949, potrivit Centrului Naţional american al Uraganelor (NHC).

Agatha se îndrepta marţi către statul Veracruz (est), care se află la Golful Mexic, antrenând ploi torenţiale în această regiune şi în sudul ţării.

Aproximativ 5.240 de turişti au fost identificaţi în zone de risc, între staţiunile balneare Puerto Escondido şi Huatulco, potrivit autorităţilor locale.

Mexicul este lovit anual de cicloni, pe coastele la oceanele Pacific şi Atlantic, în general din mai şi până în noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.