Toate zborurile către cele două aeroporturi internaţionale din Shanghai au fost anulate în timp ce oraşul se pregăteşte pentru cel mai violent taifun din acest an, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taifunul Muifa va fi al 12-lea ciclon care loveşte China continentală în acest an, iar autorităţile se aşteaptă să fie cel mai puternic de până acum. Zeci de zboruri au fost deja amânate pe măsură ce zonele de coastă se pregătesc de furtună.

Taifunul ar lovi China în jurul orei locale 19.00, miercuri. Valuri de până la cinci metri înălţime sunt aşteptate în apropiere de Shanghai, cel mai mare oraş al Chinei şi centrul financiar al ţării.

Televiziunea de stat a avertizat că ”sunt estimate ploi extraordinar de abundente” peste noapte pe litoralul estic.

Au fost înfiinţate centre de evacuare temporară în unele zone din Shanghai şi a fost înfiinţată o zonă de evacuare de urgenţă într-o regiune de peste 30 de kilometri în afara oraşului.


Între timp, în Ningbo, un oraş la sud de Shanghai, şcolile au fost închise şi a fost emis un cod roşu - cel mai ridicat nivel de alertă meteo din China.

”Zonele relevante ar trebui să acorde atenţie prevenirii inundaţiilor rapide şi dezastrelor geologice care pot fi cauzate de ploile abundente”, a precizat agenţia meteorologică din China.

Taifunul va lovi şi oraşul-port Zhoushan, unul dintre cele mai aglomerate din lume în ceea ce priveşte tonajul de marfă, unde sunt preconizate vânturi de până la 172 de kilometri pe oră.

Aproximativ 7.400 de nave comerciale au căutat adăpost în porturile provinciei Zhejiang, după ce autorităţile le-au ordonat să se întoarcă acasă înainte de furtună. În alte regiune, aproximativ 13.000 de persoane care locuiau pe insule şi locuri turistice din apropiere au fost evacuate, a relatat televiziunea de stat.

Taifunul este preconizat să traverseze toată China şi ar putea afecta până la 12 din cele 31 de provincii ale ţării în zilele următoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.