Cel puţin 14 civili au fost ucişi într-o piaţă din vestul Yemenului în urma unui raid atribuit aviaţiei de coaliţie condusă de Arabia Saudită care combate rebelii huthi din această ţară, au indicat miercuri surse locale citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste atacuri, care au avut loc marţi în localitatea Al-Haima, în nord-estul oraşului Taëz, au provocat moartea a 11 rebeli şi rănirea a 16 civili, potrivit locuitorilor şi unui responsabil al administraţiei locale loiale guvernului. 

Taëz, mare oraş în sud-vestul Yemenului este controlat de forţele preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, este înconjurat de insurgenţi. 

Sub protecţia anonimatului, responsabilul a afirmat că atacul a fost condus "din greşeală" într-o regiune unde coaliţia încearcă să susţină "o revoltă a populaţiei" împotriva rebelilor huthi. 

Această coaliţie intervine în susţinerea forţelor lui Hadi, recunoscut de comunitatea internaţională, şi împotriva rebelilor huthi, care controlează o mare parte din nordul ţării dar şi, după 2014, din capitala Sanaa. 

Conflictul din Yemen a provocat moartea a 8.750 de oameni, dintre care numeroşi civili, după intervenţia coaliţiei arabe în martie 2015, potrivit ONU. Această coaliţie declară că a omorât aproape 11.000 de rebeli huthi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.