Preşedintele chinez Xi Jinping i-a mulţumit marţi omologului său Emmanuel Macron pentru "sprijinul" acordat Chinei, care luptă cu epidemia de pneumonie virală, a anunţat televiziunea chineză, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul unei convorbiri telefonice, preşedintele francez a declarat că parisul a furnizat material medical Chinei şi este pregătită să ofere asistenţă, potrivti aceleiaşi surse. 

"În acest moment critic pentru China în lupta contra epidemiei de penumonie cu noul coronavirus, vă exprimaţi din nou compasiunea şi sprijinul pentru noi", a declarat preşedintele chinez. 

"Acest lucru reflectă din plin prietenia strânsă dintre China şi Franţa (...). Vă mulţumesc pentru acest gest", a adăugat el. 

Potrivit ultimului bilanţ, epidemia a contaminat mai mult de 72.000 de persoane în China, dintre care aproape 1.900 au murit. 

Într-o altă convorbire telefonică cu premierul britanic Boris Johnson, Xi Jinping l-a asigurat că lupta contra epidemiei a generat "progrese vizibile", potrivit informaţiilor furnizate de agenţia Xinhua. 

Criza paralizează de aproape o lună economia chineză, dar preşedintele chinez l-a asigurat pe Emmanuel Macron că acest impact este "temporar", potrivit postului public CCTV. 

Creşterea economică chineză a căzut anul trecut la 6,1%, cea mai slabă performanţă în trei decenii, iar experţii se aşteaptă la un nou recul anul acesta. 

Potrivit televiziunii chineze, Macron a salutat "măsurile energice luate rapid de China, precum şi deschiderea şi transparenţa pe care a arătat-o" în faţa coronavirusului. 

China a plasat oraşul Wuhan de facto în carantină pe 23 ianuarie. Un total de 56 de milioane de persoane locuiesc în regiune. 

Autorităţile chineze au fost criticate că au reacţionat cu întârziere atunci când s-a declanşat epidemia, în decembrie. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.