Oraşul Wuhan, ”leagănul” pandemiei covid-19, se pregăteşte să-şi testeze populaâia pe o perioadă de zece zile, potrivit unor surse apropiate dosarului şi unui document pe care Reuters scrie că l-a putut consulta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiecare cartier din Wuhan, oraşul în care a apărut epidemia în China la sfârşitul anului trecut, a primit instrucţiuni să prezinte până marţi un plan detaliat în vederea efectuării acestor teste.

Reuters scrie că nu a putut contacta imediat autorităţile sanitare minicipale.

În acest oraş cu 11 milioane de locuitori, capitala provinciei Hubei, situată în centrul Chinei, a apărut SARS-Cov-2 şi s-a răspândit în lume, provocând o criză sanitară şi economică fără precedent.

Wuhanul a anunţat în weekend un nou grup de contaminări - cluster -, primul de la ridicarea la 8 aprilie a carantinei în care s-a aflat luni de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.