Geert Wilders a anunţat miercuri după-amiază că îşi va relua campania stradală şi apariţiile publice începând din acest weekend, după o pauză de o săptămână cauzată de o scurgere de informaţii dinspre un agent care asigura securitatea politicianului islamofob. Liderul PVV a condamnat scurgerea de informaţii spre o grupare infracţională, sugerând că nu poate funcţiona într-o asemenea situaţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Politicianul olandez trăieşte de peste un deceniu sub protecţia poliţiştilor, după ce un militant islamist l-a ucis în 2006 pe controversatul regizor Theo van Gogh.

Săptămâna trecută, acesta a decis să-şi anuleze toate apariţiile publice înainte de alegerile legislative din 15 martie, după ce s-a descoperit că un agent de securitate transmitea informaţii confidenţiale despre evenimentele de campanie ale politicianului către o grupare infracţională marocană.

”Alegătorii vor să ne vadă. Riscurile de securitate vor fi păstrate la minimum”, a declarat liderul PVV.

Geert Wilders speră că o intensificare la nivel global a sentimentelor antisistem, care l-au ajutat pe Donald Trump să ajungă preşedinte al SUA şi care i-au determinat pe britanici să voteze pentru ieşirea din UE, îl va duce şi pe el la putere în urma alegerilor parlamentare din Olanda.

O victorie pentru Wilders ar însemna un impuls şi pentru lidera de extremă-dreapta Marine Le Pen, precum şi pentru partidul german de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AFD).

PVV a căzut în ultima săptămână pe poziţia a doua în sondaje, cu 15,7% din intenţiile de vot.

Între timp, liberalii premierului au urcat în ultima perioadă în preferinţele populaţiei, cu 16,3% din intenţiile de vot, adoptând parţial retorica antiimigraţie a lui Wilders.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.