Statele Unite au anunţat măsuri vizând să restrângă - în numele securităţii naţionale - transferurile de tehnologie nucleară civilă către China, cu scopul de ”evita deturnarea lor ilegală” în ”scopuri militare sau neautorizate”, a anunţat Departamentul american al Energei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste măsuri de securitate naţională sunt rezultatul unei reexaminări a politicii guvernamentale lansate în urma îngrijorărilor pe tema eforturilor Chinei de a obţine material nuclear, echipamente şi tehnologie avansată provenind de la societăţi americane”, a precizat joi,  într-un comunicat, Departamentul american al Energiei.

Washingtonul a luat această hotărâre în contextul în care Statele Unite au lansat o ofensivă în toate direcţiile împotriva Chinei, pe fondul războiului comercial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.