Statele Unite îi îndeamnă pe americanisă evite pe cât posibil să călătorească în China, din cauza epidemiei de pneumonie virală care s-a soldat cu peste 100 de morţi, iar Departamentul de Stat a emis un aviz de călătorie şi mai categoric cu privire la provincia Hubei, epicentrul contagiunii, cerându-le americanilor să nu se ducă deloc acolo, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până acum Washingtonul le recomanda cetăţenilor săi să dea dovadă de prudenţă în călătoriile lor în China.

La sfârşitul săptămânii trecute, Departamentul de Stat şi-a revizuit consemnele pentru prima oară de la apariţia acestui nou tip de coronavirus, avertizând împotriva pericolului pe care-l reprezintă, însă fără să îndemne la renunţarea la călătorii.

Diplomaţia americană a subliniat că are doar o capacitate redusă de a oferi servicii de urgenţă cetăţenilor americani în provincia Hubei, după anunţarea, duminică, a evacuării personalului consular american de la Wuhan.

În cazul unei călătorii necesare în China, Departamentul de Stat îndeamnă la ”evitarea oricărui contact cu persoane bolnave”, ”evitarea animalelor” şi ”produselor de origine animală precum carnea negătită”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.