Agenţii FBI au făcut luna trecută percheziţii la o locuinţă din Alexandria, Virginia, deţinută de lobbyistul american Paul Manafort, care a condus în perioada iunie-august 2016 campania electorală a preşedintelui Donald Trump şi a participat la controversata întâlnire dintre Donald Trump Jr. şi avocata rusă Natalia Veselniţkaia, dezvăluie jurnaliştii Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au utilizat un mandat pentru a ridica documente şi alte materiale, potrivit unor persoane apropiate de ancheta procurorului special Robert Mueller cu privire la amestecarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, în încercarea de a înclina balanţa electorală spre Donald Trump.

Agenţii FBI s-au prezentat în zorii zilei de 26 iulie, fără nicio avertizare prealabilă, la locuinţa fostului manager al campaniei prezidenţiale republicane din Alexandria, situată în apropiere de Washington D.C.

Percheziţiile au avut loc înainte de răsărit şi după ce Paul Manafort s-a întâlnit voluntar cu reprezentanţii Comisiei de Informaţii din Senat, pentru a discuta despre controversata întâlnire pe care a avut-o cu un an în urmă cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia - acuzată că ar avea legături cu Kremlinul.

Potrivit Washington Post, agenţii federali aveau un mandat cu aplicare largă şi au ridicat diverse documente din locuinţa lui Manafort. 

Însă, pentru a obţine un mandat de percheziţii, anchetatorii au argumentat în faţa unui judecător federal că există indicii că Manafort nu are de gând să predea toate documentele cerute în cazul unei citaţii din partea Marelui Juriu, care a fost convocat de către procurorul special Robert Mueller în cazul anchetei cu privire la Rusia şi presupusele contacte dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Kremlinului.

În momentul percheziţiilor, fostul manager al campaniei republicane începuse deja să predea documente comisiilor din Senat şi Camera Reprezentanţilor, care investighează amestecarea ruşilor în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Aceste percheziţii au reprezentat un semnal important, în sensul că Manafort nu se poate aştepta la un tratament blând sau la vreo curtoazie juridică din partea echipei lui Mueller.

Printre documentele ridicate de agenţii federali se numără şi materiale pe care Manafort le predase deja Congresului.

”Dacă FBI avea nevoie de documente, atunci ar fi putut să-l întrebe pur şi simplu pe Manafort, iar el urma să le predea”, a declarat un consilier apropiat de administraţia de la Casa Albă.

Un purtător de cuvânt al lui Manafort a confirmat percheziţiile, care au vizat una dintre locuinţele sale din Alexandria, Virginia.

Aliaţii fostului manager de campanie se tem că Mueller va încerca să construiască orice caz împotriva lui Manafort, chiar dacă acuzaţiile aduse nu au legătură cu alegerile prezidenţiale din Statele Unite, în speranţa că-l va forţa pe acesta să ofere informaţii despre alţi apropiaţi ai preşedintelui Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.