Departamentul de Stat al SUA a anunţat că printre cei care au fost daţi dispăruţi de rude după atentatele din Bruxelles, soldate cu 31 de morţi şi 205 răniţi, se numără şi doi oficiali americani. Totuşi, Washington-ul nu are informaţii cu privire la cetăţeni americani decedaţi în atacurile teroriste care au zguduit metropola belgiană, însă până acum au fost identificate doar trei victime, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De altfel, şeful serviciului de securitate al Casei Albe a anunţat miercuri că teroriştii ar fi vizat cetăţeni americani în explozia de la aeroportul Zaventem din metropola belgiană, întrucât unul dintre atacatori s-a detonat în apropiere de biroul de îmbarcare al companiei American Airlines.

Autorităţile au confirmat că cel puţin opt cetăţeni americani au fost răniţi în Bruxelles, printre care se numără trei misionari mormoni din Utah şi un soldat din armata SUA.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a anunţat că misionarii Richard Norby, Joseph Empey şi mason Welles au fost grav răniţi în explozia produsă în terminalul de plecări al aeroportului Zaventem.

De asemenea, în deflagraţia de la aeroport a fost rănit un soldat american, împreună cu familia sa. Armata SUA refuză să ofere mai multe informaţii, pentru a îi proteja intimitatea.

Departamentul de Stat le-a recomandat cetăţenilor să rămână în case şi să evită mijloacele de transport public.

La ora 9.00 dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar peste 205 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.