Vulcanul Marapi din Indonezia a erupt duminică, cenuşa sa ridicându-se la o înălţime de 1.300 de metri de la vârf, la şase săptămâni după o altă erupţie, soldată cu victime, potrivit agenţiei geologice a ţării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vulcanul din provincia Sumatra de Vest a erupt duminică de cel puţin două ori până la ora 03.37 GMT, a spus agenţia, care a cerut evacuarea oamenilor pe o rază de 4,5 km de centrul erupţiei, existând posibilitatea unor scurgeri de lavă în râuri şi văi.

”În cazul în care va fi o ploaie de cenuşă, îndemnăm locuitorii să folosească şi măşti pentru a preveni bolile respiratorii”, a spus agenţia.

În decembrie, peste 20 de oameni au fost ucişi după ce Marapi, unul dintre cei mai activi vulcani din Sumatra, a erupt şi a aruncat nori gri de cenuşă la o înălţime de până la 3 km.

Indonezia se află pe ”Cercul de Foc al Pacificului”, o zonă cu activitate seismică ridicată, aflată deasupra mai multor plăci tectonice.

Cenuşa vulcanică de la erupţia de duminică a acoperit casele din apropiere, vehiculele şi corturile de evacuare amenajate de agenţia locală pentru dezastre, au arătat imaginile Reuters.

O serie de locuitori s-au deplasat la unităţile sanitare pentru controale respiratorii, iar autorităţile au distribuit măşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.