Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat în mod oficial organizarea ”votului popular” pe tema amendării Constituţiei la 22 aprilie, menţinând astfel calandarul reformei constituţionale, mai puţin în cazul în care scrutinul devine imposibil din cauza noului coronavirus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă amendamentele constituţionale - adoptate de Parlamentul rus şi validate de Curtea Constituţională - sunt acceptate de alegători, reglementările cu privire la numărul mandatelor prezidenţiale nu se vor aplica retroactiv, iar liderul de la Kremlin va avea dreptul să candideze în alegerile din 2024 şi 2030.

”Vom organiza acest vot imediat ce situaţia o va permite”, a declarat marţi Putin într-o discuţie cu şefa Comisiei Centrale Electorale Ela Panfilova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.