Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat, luni, o lege care interzice aşa-numita ”propagandă” LGBTQ în Rusia, aceasta reprezentând cea mai recentă represiune împotriva drepturilor omului în Rusia, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noile legi extind în mod semnificativ domeniul de aplicare a unei legi din 2013 care interzicea împărtăşirea informaţiilor referitoare la LGBTQ minorilor. În plus, devine interzisă promovarea acestui tip de informaţii şi în rândul adulţilor.

Noile legi interzic promovarea sau ”lăudarea” relaţiilor LGBTQ, exprimarea publică a orientărilor non-heterosexuale sau sugerarea că acestea sunt ”normale”.

Pachetul de amendamente semnat de Putin include pedepse mai aspre ale oricui promovează ”relaţii şi/sau preferinţe sexuale netradiţionale”, pedofilia şi tranziţia de gen. Conform noii legi, orice acţiune de promovare a homosexualităţii pe internet, în mass-media, cărţi, servicii audiovizuale, cinematograf şi publicitate va fi interzisă.

Conform noii legi, persoanele pot fi amendate cu până la 400.000 de ruble pentru ”propaganda LGBT” şi cu până la 200.000 de ruble pentru ”demonstraţiile LGBT şi informaţii care încurajează schimbarea de sex în rândul adolescenţilor”.

Aceste amenzi se ridică la până la 5 milioane de ruble şi, respectiv, 4 milioane de ruble pentru persoanele juridice.

Legea a fost aprobată de camerele superioară şi inferioară ale Parlamentului Rusiei în ultimele săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.