Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a luat o decizie suprinzătoare vineri, eliberându-l din funcţie pe şeful cabinetului prezidenţial Serghei Ivanov, cunoscut drept un aliat apropiat al liderului de la Kremlin. Anterior, Ivanov a ocupat mai multe poziţii importante în executiv, conducând chiar şi ministerul Apărării la începutul anilor 2000, transmite RT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În schimb, noul şef al cabinetului prezidenţial rus este Anton Vaino, care a fost în ultimii patru ani mâna dreaptă a lui Serghei Ivanov.

De asemenea, Putin l-a numit pe Serghei Ivanov în poziţia de consilier prezidenţial special pentru mediu şi transporturi.

”Îmi amintesc că am fost de acord cu poziţia dumneavoastră de a nu vă păstra în această poziţie pentru încă patru ani. V-am înţeles dorinţa de a fi transferat spre altă zonă de activitate”, a declarat preşedintele rus.

Acesta a explicat că schimbarea din funcţie a aliatului său politic s-a făcut la dorinţa sa, Ivanov fiind chiar cel care l-a propus pe Vaino drept înlocuitor la conducerea cabinetului prezidenţial.

Ivanov a lucrat pentru KGB şi ulterior pentru SVR RF în perioada 1981-1998.

Mai mult, când Vladimir Putin a fost numit la conducerea FSB, Ivanov a devenit primul său adjunct, fiind numit ulterior membru al Consiliului de Securitate al Rusiei.

În 2001, Ivanov a fost numit la conducerea ministerului Apărării, o poziţie pe care a ocupat-o în următorii şase ani. Apoi, politicianul a fost numit vicepremier sub conducerea fostului preşedinte Dimitri Medvedev.

Ivanov a coupat funcţia de şef al cabinetului prezidenţial în perioada 2011-2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.