Preşedintele rus Vladimir Putin a insistat vineri, într-o convorbire la telefon cu cancelarul german Olaf Scholz, asupra ”ideologiei naziste” a forţelor cu care Rusia luptă în Ucraina, justificându-şi astfle, încă o dată, ofensiva în această ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a atras atenţia asupra unei continuări a încălcării dreptului internaţional umanitar de către combatanţi care promovează o ideologie nazistă şi care folosesc metode teroriste”, anunţă într-un comunicat Kremlinul.

Vladimir Putin a reitarat că ofensiva sa în Ucraina - denunţată de către comunitatea internaţională - vizează să protejeze populaţia rusofonă din Donbas (est).

Liderul de la Kremlin a acuzat din nou Kievul de faptul că este cauza blocării negocierilor de pace.

Autorităţile ruse îşi justifică neîncetat invazia Ucrainei printr-o derivă ”neonazistă” a acste foste republici sovietice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.