Preşedintele rus Vladimir Putin a acceptat invitaţia de a participa la summitul G20, care va avea loc pe insula indoneziană, Bali, în noiembrie, a declarat, vineri, preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, într-un comunicat, relatează CNN. La eveniment a fost invitat şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Indonezia vrea să unească G20. Să nu permitem o ruptură. Pacea şi stabilitatea sunt cheile redresării şi dezvoltării economiei mondiale”, a afirmat Joko Widodo în comunicatul emis de preşedinţia Indoneziei.

De asemenea, Widodo a trimis o invitaţie la începutul acestei săptămâni preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a scris pe contul de Twitter că este ”recunoscător” pentru invitaţie, dar nu a precizat dacă va participa la summit.

Widodo a discutat la începutul săptămânii cu Putin şi Zelenski în convorbiri telefonice separate, în timpul cărora i-a transmis lui liderului rus importanţa încheierii ”imediate” a războiului din Ucraina şi dorinţa Indoneziei de a contribui la rezolvarea paşnică a conflictului, potrivit comunicatului.

Preşedintele indonezian a mai precizat că i-a transmis lui Zelenski disponibilitatea Indoneziei de a oferi asistenţă umanitară Ucrainei, însă nu şi asistenţă militară, fiind interzis de Constituţia Indoneziei şi de principiile sale de politică externă.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.