Preşedintele Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a susţinut că Republica Moldova rămâne fermă pe calea democraţiei şi a reformelor, în ciuda impedimentelor din interior şi exterior, într-un editorial pentru publicaţia americană Daily Caller. De asemenea, acesta a acuzat Moscova de hărţuirea deputaţilor moldoveni tocmai pentru a împiedica autorităţile să ancheteze fraudele financiare din Republica Moldova, transmite Radio Chişinău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Printre cele mai mari provocări pentru statul moldovean se numără corupţia şi vulnerabilitatea sistemului bancar, iar o problemă majoră este reprezentantă în continuare de prezenţa militară rusă în regiunea transnistriană, unde sunt desfăşuraţi 1.500 de militari ai Moscovei.

Vlad Plahotniuc s-a arătat îngrijorat de posibilitatea ca preşedintele prorus de la Chişinău să exploateze aceste probleme pentru a dezbina societatea din Republica Moldova.

Liderul PD mulţumeşte în acelaşi timp americanilor pentru că sunt alături cu răbdare şi hotărâre de Moldova.

La finalul editorialului, acesta menţionează că ţara nu este naivă cu privire la dificultăţile pe care trebuie să le depăşească şi le-a cerut partenerilor să înţeleagă faptul că Republica Moldova va avea în continuare nevoie de sprijinul aliaţilor din Occident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.