Papa Francisc a sosit, duminică seară, la Abu Dhabi, pentru o vizită istorică de trei zile în Emiratele Arabe Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul care l-a transportat pe Suveranul Pontif a aterizat cu puţin înainte de ora locală 22.00.

Vizita din aceste zile este prima a unui papă în Peninsula Arabică.

Această vizită “marchează o nouă pagină în istoria relaţiilor dintre religii, confirmând că suntem fraţi şi surori, chiar dacă suntem diferiţi”, spunea, joi, Papa Francisc. Duminică, înainte de deplasarea la Abu Dhabi, el a notat, pe Twitter: “Plec către Emiratele Arabe Unite. Vizitez această ţară ca un frate, pentru a scrie împreună o pagină de dialog şi pentru a parcurge împreună drumurile păcii. Rugaţi-vă pentru mine!”.

Marţi, Suveranul Pontif va oficia o liturghie la care sunt aşteptaţi 130.000 de credincioşi. Papa Francisc va participa la Abu Dhabi şi la o conferinţă interreligioasă.

Majoritatea populaţiei din Emiratele Arabe Unite este musulmană, însă în această ţară trăiesc foarte mulţi expatriaţi, iar dintre ei, potrivit CNN, aproximativ 1,2 milioane sunt creştini.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.