Aproximativ 249 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi, joi seară, în noi confruntări violente în Franţa, după moartea unui adolescent, ucis de un poliţist în apropiere de Paris, a anunţat Ministerul de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un total de 40.000 de poliţişti au fost mobilizaţi de autorităţi în întreaga ţară, dintre care 5.000 la Paris.

Niciun poliţist sau jandarm nu a fost grav rănit, a precizat aceeaşi sursă.

Aproximativ 667 de persoane au fost arestate joi seară în Franţa, după o nouă noapte de violenţe, marcată de jafuri, distrugeri şi pagube asupra bunurilor publice, a anunţat ministrul de interne Gérald Darmanin.               

"Noaptea trecută, poliţiştii, jandarmii şi pompierii noştri s-au confruntat încă o dată cu curaj cu violenţe rare. În conformitate cu instrucţiunile mele ferme, ei au efectuat 667 de arestări", a scris ministrul pe Twitter.

Preşedintele francez Emmanuel Macron va prezida o nouă celulă interministerială de criză, vineri, la ora 13.00 (11.00 GMT) la Paris, pentru a doua oară în două zile, după o a treia noapte de violenţe în Franţa, în urma morţii lui Nahel ucis de un poliţist. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.