Premierul maghiar Viktor Orban i-a invitat, joi, pe conservatorii americani, în timpul unei vizite în Texas, să-şi "unească forţele” în lupta pe care intenţionează să o conducă împotriva "progresiştilor de stânga"..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să coordonăm mişcarea trupelor noastre, pentru că ne confruntăm cu aceeaşi provocare”, a lansat liderul naţionalist, invitat la marea întâlnire a conservatorilor americani de la Dallas, unde urmează să vorbească şi Donald Trump, relatează AFP.

"Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine”, a acuzat liderul, asigurând că "ororile nazismului şi comunismului s-au produs pentru că anumite state occidentale şi-au abandonat valorile creştine”..

În ropote de aplauze, Orban, în vârstă de 59 de ani,a insistat asupra necesităţii de a se lua înapoi "controlul instituţiilor” la Washington şi Bruxelles, referindu-se în special la viitoarele alegeri intermediare din SUA din noiembrie.

"Sunt aici să vă spun că trebuie să ne unim forţele”, a mai spus el, invitând conservatorii "să-şi creeze propriile reguli” împotriva unui "război cultural".

Într-un discurs virulent din 23 iulie, la Băile Tuşnad, Viktor Orban respinsese deja viziunea unei societăţi "multietnice”. "Nu vrem să fim o rasă mixtă care s-ar amesteca cu non-europeni”, a declarat el, declanşând o serie de condamnări din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.