Întreprinderea care urmează să înfiinţeze viitoarea reţea de socializare a fostului preşedinte republican Donald Trump a anunţat că a încheiat un parteneriat cu platforma canadiană de difuzare de videouri Rumble, populară în rândul conservatorilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest acord prevede ca Rumble să furnizeze tehnologiile necesare difuzării de videouri şi de conţinut în streaming pe ”Truth Social”, o platformă prezentată de către fostul şef de stat drept o alternativă a Facebook, Twitter şi YouTube, de pe care a fost dat afară din cauză că şi-a incitat susţinătorii la violenţă înaintea asaltului sângeros de la Capitoliu, la 6 ianuarie.

Firma-mamă a Truth Social, Trump Media & Technology Group (TMTG), a început negocieri exclusive cu Rumble pentru ca societatea canadiană să-i furnizeze infrastructurile unui produs video la cerere prin abonament, denumit TMTG+.

”În cadrul misiunii noastre, TMTG continuă să încheie parteneriate cu furnizoride servicii care nu discriminează în funcţie de ideologia politică”, comentează, citat în comunicat, Donald Trump.

O versiune beta a Truth Social - accesibilă doar persoanelor invitate - a fost lansată prin utilizarea serviciului de cloud al Rumble, anunţă el.

Reţeaua urmează să fie lansată în primul trimestru al lui 2022.

Rumble, lansat în 2013, a devenit popular în ultimii doi ani, după ce numeroase personalităţi conservatoare au criticat cenzura a căror victime se declară pe principalele reţele de socializare.

”Noi ne dăm ca misiune să protejăm un Internet liber şi deschis”, dă asigurări fondatorul şi directorul general Chris Pavlovski pe site.

Rumble afirmă că a crescut de la 1,6 milioane de utilizatori activi pe lună în al trela trimestru al lui 2020 la o medie de 36 de milioane în aceeaşi perooadă a lui 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.