Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, a acceptat joi dimineaţă o invitaţie pentru a participa în zilele de 17-19 februarie la Conferinţa de Securitate de la Munchen. Sute de lideri de stat sau de guvern, miniştri, parlamentari, reprezentanţi ai armatei, societăţii civile şi presei participă în fiecare an la cea mai mare conferinţă de securitate a lumii, care se desfăşoară în metropola bavareză Munchen, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii lumii se vor reuni la Conferinţa de Securitate de la Munchen în lumina unor incertitudini grave cu privire la viitorul relaţiilor transatlantice după venirea la putere a preşedintelui Donald Trump. Acesta din urmă a catalogat NATO drept o alianţă învechită şi a lansat critici dure la adresa politicii interne promovate de cancelarul Angela Merkel.

Între timp, ruşii au ridicat posibilitatea unei prime discuţii purtate cu secretarul de stat Rex Tillerson, care ar putea de asemenea să fie prezent la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

Acesta din urmă este extrem de favorabil Rusiei şi s-a exprimat în favoarea sancţiunilor economice impuse Moscovei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.