Vicepreşedintele Mike Pence a utilizat un server privat de e-mail pentru a discuta subiecte extrem de sensibile şi probleme de securitate naţională în timpul mandatului de guvernator al Indianei. De asemenea, acest server privat de e-mail a fost în vara anului trecut ţinta unui atac cibernetic al hackerilor, adică cu o lună înainte de nominalizarea sa pentru poziţia de vicepreşedinte al lui Donald Trump, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul campaniei electorale, vicepreşedintele a criticat-o dur pe Hillary Clinton pentru utilizarea unui server privat de e-mail în timpul mandatului ei la conducerea Departamentului de Stat.

Pence a acuzat că un asemenea comportament din partea fostului secretar de stat a reprezentant o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi că acest server privat de e-mail putea să fie ţinta hackerilor.

Agenţii FBI nu au descoperit niciodată dacă hackerii au reuşit să intre în serverul privat de e-mail al democratei Hillary Clinton şi au dezminţit declaraţiile făcute în acest sens de Guccifer, însă nu acelaşi lucru se poate spune despre Mike Pence.

”Asemenea altor guvernatori, în timpul mandatului său de guvernator al Indianei, Mike Pence a utilizat un server de e-mail guvernamental, precum şi unul personal”, a declarat un reprezentant al biroului vicepreşedintelui Statelor Unite.

În Indiana, legislaţia nu interzice demnitarilor să utilizeze conturi personale de e-mail.

După ce un hacker a reuşit în iunie 2016 să-i spargă adresa personală de e-mail al lui Mike Pence, guvernatorul pur şi simplu şi-a deschis un nou cont pe AOL.

Hackerul a utilizat contactele furate din adresa vicepreşedintelui într-un caz de înşelăciune, încercând să obţină bani de la persoanele cunoscute de Mike Pence.

Totuşi, legislaţia obligă ca toate e-mailurile cu privire la probleme guvernamentale să fie păstrate şi disponibile publicului.

Mike Pence încă nu şi-a trimis e-mailurile cu privire la probleme guvernamentale către autorităţile din Indiana. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.