Vicepreşedintele de la Bagdad, Ayad Allawi, avertizează că jihadiştii Statului Islamic au iniţiat discuţii pentru o posibilă alianţă cu al-Qaeda în timp ce forţele irakiene se apropie de ultimele poziţii ale teroriştilor ISIS din metropola Mosul, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Discuţiile au început acum. Există discuţii şi un dialog între mesagerii care-i reprezintă pe Baghdadi şi Zawahiri”, a precizat Allawi.

De asemenea, vicepreşedintele a explicat că a primit aceste informaţii de la contactele regionale care au date despre activitatea jihadiştilor din Irak.

Statul Islamic s-a rupt în urmă cu trei ani de al-Qaeda, iar cele două grupări au dus o luptă grea pentru a atrage recruţi, precum şi pentru finanţarea unui jihad global.

Liderul al-Qaeda, Zawahiri, i-a criticat public pe jihadiştii ISIS pentru metodele brutale, precum decapitarea şi înecarea ostaticilor.

Alawi a precizat că nu ştie despre nivelul de colaborare pe care-l discută Baghdadi şi Zawahiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.