Vicepreşedintele companiei EgyptAir, Ahmed Adel, susţine că a fost descoperită epava avionului, care s-a prăbuşit în apele Mării Mediterane cu 66 de persoane la bord. Declaraţia sa vine după ce ambarcaţiunile elene eu recuperat două veste de salvare şi mai multe bucăţi de plastic, care ar putea să provină din epava avionului prăbuşit, la 370 de kilometri sud-vest de insula Creta, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am găsit epava. Există multe motive pentru care un avion ar putea să cadă din cer şi să se prăbuşească. Nu avem mai multe explicaţii în acest moment. Trebuie să investigăm mai mult”, a declarat Adel.

Între timp, David Gallo de la Observatorul Lamont-Doberthy a avertizat că sarcina recuperării epavei nu va fi una uşoară, întrucât se află la o adâncime de 4.000 de metri.

”Acum sarcina noastră va fi să folosim acele piese din epavă pe care le avem, pentru a stabili ora impactului. Doar astfel vom înţelege mai bine ce a dus la prăbuşirea aeronavei şi cum vom desfăşura căutările submarine - ceea ce nu este deloc uşor”, a precizat Gallo.

Atena a trimis mai multe ambarcaţiuni la 370 de kilometri sud-vest de insula Creta, unde au fost localizate aerian mai multe obiecte. Printre obiectele descoperite se numără două veste de salvare şi mai multe fragmente de plastic, ce ar putea să provină din avionul EgyptAir, dispărut de pe radar în timpul nopţii.

66 de persoane se aflau la bordul aeronavei, care efectua un zbor de linie Paris-Cairo.

Investigaţia va fi condusă de experţii egipteni, iar francezii vor participa în minoritate. De asemenea, alte state şi-au oferit ajutorul, printre acestea numărându-se Marea Britanie.

Ministrul elen al Apărării a precizat că aeronava a virat 90 de grade spre stânga, apoi 360 de grade spre dreapta înainte de a pierde brusc din altitudine. După ce a coborât de la 11.000 de metri la 1.000 de metri, aeronava EgyptAir a dispărut de pe radarele greceşti.

François Hollande a declarat că "nicio ipoteză nu este îndepărtată" în vederea explicării prăbuşirii aeronavei, la bordul cărora se aflau 15 cetăţeni francezi.

Avem datoria să aflăm totul, să aflăm cauzele a ceea ce s-a întâmplat, iar nicio ipoteză nu este îndepărtată, niciuna nu este privilegiată", a declarat el într-o reuniune pe tema handicapului organizată la Palatul Elysée.

"Atunci când vom afla adevărul, va trebui să tragem toate concluziile, fie că este un accident ori altă ipoteză la care ne putem gândi, poate o ipoteză teroristă", a precizat liderul francez.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.