Vicepreşedintele Afganistanului, Abdul Rashid Dostum, a scăpat nevătămat dintr-un atac care l-a vizat, sâmbătă, soldat cu moartea uneia dintre gărzile sale de corp. Pentru Dostum este al doilea atac din care scapă, după ce a revenit din exil, anul trecut, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al partidului Junbish, Bashir Ahmad Tayenj, convoiul lui Dostum a fost atacat în timp ce se deplasa de la Mazar-i-Sharif, un oraş din provincia Balkh, către provincia Jawzjan, din nordul Afganistanului. O gardă de corp a murit, iar alte două au fost rănite.

Dostum ştia că se plănuieşte un atac împotriva sa, dar a decis să facă deplasarea.

Tentativa de asasinat încă nu a fost revendicată.

În urmă cu opt luni, Dostum a scăpat nevătămat după ce un atacator sinucigaş a detonat o bombă la aeroportul din Kabul. Atacul de atunci, revendicat de gruparea Stat Islamic, a avut loc după revenirea lui Dostum în Afganistan după o perioadă mai mare de un an de exil petrecută în Turcia, în contextul unor acuzaţii că ar fi torturat un rival politic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.