Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a ajuns marţi dimineaţă la Chişinău pentru a discuta cu omologul moldovean Octavian Calmâc despre o serie de soluţii pentru depăşirea obstacolelor existente în relaţiile comerciale dintre Republica Moldova şi Rusia după impunerea embargoului rusesc la produsele alimentare moldoveneşti ca răspuns la semnarea în urmă cu doi ani a Acordului de Asociere dintre R.Moldova şi UE, scrie Radio Chişinău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul ultimei vizite, demnitarul a prezentat moldovenilor o foaie de parcurs pentru relansarea relaţiilor comerciale dintre cele două state, iar acest document urmează să fie discutat luna viitoare la Kremlin.

De asemenea, vicepremierul rus urmează să se deplaseze în cursul zilei de marţi la Tiraspol, într-o încercare de aplanarea a conflictului izbucnit între cei doi favoriţi pentru aşa-numitele alegeri prezidenţiale din regiunea separatistă Transnistria. Se pare că autorităţile de la Moscova ar încerca să evite o destabilizare a regiunii separatiste Transnistria, prin aplanarea conflictului izbucnit între liderul Evghenii Şevciuc şi preşedintele Sovietului Suprem, Vadim Krasnoselski.

Potrivit deschide.md, vicepremierul rus ar uma să viziteze inclusiv o aşa-numită şcoală moldovenească din Ţaşlâc, raionul Grigoriopol. Aceasta a fost reconstruită recent printr-un program umanitar finanţat de ruşi.

Moscova a intervenit şi anul trecut pentru a stinge un conflict intern izbucnit în regiunea transnistriană, după ce Evghenii Şevciuc a pierdut alegerile din Sovietul Suprem.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.