“Vestele galbene” s-au mobilizat, sâmbătă, pentru a opta oară în ultimele luni, pentru a protesta faţă de politica fiscală şi socială a guvernului francez. La manifestaţii au participat 50.000 de francezi, ceea ce este echivalentul a“puţin mai mult de o persoană pe comună”, conform ministrului de Interne, Christophe Castaner, relatează lci.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“50.000 înseamnă puţin mai mult de o persoană pe comună a Franţei. Aceasta este realitatea mişcărilor de astăzi ale vestelor galbene. Deci vedem că această mişcare nu este reprezentativă pentru Franţa”, a spus Castaner.

Presa franceză notează că manifestaţiile au fost marcate şi de incidente, iar la Paris au fost reţinute 24 de persoane. La Lille au manifestat peste o mie de “veste galbene” şi au fost reţinute 42 de persoane.

Au avut loc proteste şi la Marsilia, Bordeaux, Toulouse, Lyon, Saint-Etienne şi Rouen.

La Paris, unde au manifestat câteva mii de persoane circulaţia pe bulevardul Champs-Elysees, blocat de protestatari, s-a reluat la ora locală 19.15. Spre finalul zilei, au avut loc incidente, manifestanţii aruncând cu diverse obiecte spre forţele de ordine, iar acestea ripostând cu gaze lacrimogene. Maşini şi scutere au fost răsturnate şi incendiate pe bulevardul Saint-Germain.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.