Liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, i-a acuzat marţi după-amiază pe guvernanţii maghiari de utilizarea unei propagande naziste pentru a-i distruge pe oponenţii politici. Reacţia liderului european vine după ce formaţiunea Fidesz a premierului Viktor Orban a lansat săptămâna trecută o campanie naţională cu panouri şi reclame tv, ce promovează mesaje xenofobe alături de imaginea miliardarului George Soros.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această campanie aminteşte de cele mai întunecate ore din istoria Europei”, a scris Verhofstadt într-un mesaj postat pe Facebook.

Campania utilizează o imagine cu rânjetul miliardarului evreu de origine maghiară, alături de sloganul: ”Să nu-i permitem lui Soros să râdă la urmă”. De asemenea, mii de postere cu mesaje anti-Soros au apărut în întreaga Ungarie.

”Înţelegând intenţia guvernului, mai multe postere au fost acoperite de graffiti pline de ură şi mesaje precum «evreu împuţit» peste faţa lui Soros”.

Verhofstadt a acuzat regimul maghiar de cultivarea unor sentimente antieuropene prin xenofobie şi prin demonizarea refugiaţilor din Orientul Mijlociu.

”Acuzaţia că Soros promovează un complot pentru importarea unui milion de imigranţi ilegali în Europa este doar o fantezie a lui Viktor Orban. Întunericul cade peste Ungaria. Nu putem să permitem ca aşa ceva să se întâmple”, a declarat liderul ALDE, făcând referire la xenofobismul care domina Europa înainte de al Doilea Război Mondial.

O reacţie faţă de această campanie a venit şi din partea purtătorului de cuvânt al miliardarului George Soros, care a declarat că activitatea regimului Orban aminteşte de cele mai întunecate momente din istoria Europei.

George Soros a plecat după al Doilea Război Mondial din Ungaria, câştigându-şi averea în Statele Unite.

De asemenea, miliardarul evreu este cunoscut pentru promovarea unor valori liberale, democratice şi a graniţelor deschise în estul Europei.

Înainte de lansarea campaniei, premierul maghiar a acuzat că Soros este implicat direct în procedura de infringement lansată de Comisia Europeană împotriva Ungariei, care a refuzat să accepte cotele de refugiaţi impuse de Bruxelles.

Viktor Orban a susţinut că programul de relocare a refugiaţilor în ţările europene a fost realizat la ordinele lui George Soros.

”Noi suntem de partea poporului maghiar, iar poporul susţine executivul împotriva Bruxellesului şi lui Soros”, a declarat premierul de la Budapesta.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.