Juan Guaido, preşedintele Adunării Naţionale şi şeful de stat autoproclamat al Venezuelei, a anunţat că îi va cere parlamentului să decreteze “stare de urgenţă” pentru a se face faţă situaţiei create după pana de curent care afectează ţara de joi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am convocat pentru mâine o sesiune extraordinară a parlamentului pentru a lua imediat decizii cu privire la ajutorul umanitar:, a spus Guaido, făcând apel şi la “acţiuni în stradă”. “Îi voi cere Adunării Naţionale, luni, să decreteze stare de urgenţă, pentru a se permite accesul ajutorului umanitar. Trebuie să acţionăm imediat, după această catastrofă”,a adăugat el.

Cel puţin 250 de tone de ajutor umanitar, cele mai multe venite din SUA, se află la frontierele Venezuelei cu Columbia şi cu Brazilia. Guvernul s-a opus aducerii ajutoarelor în Venezuela, suspectând o tentativă de intervenţie armată a SUA.

Sâmbătă, Guaido a lansat un marş naţional la Caracas pentru a forţa plecarea preşedintelui Nicolas Maduro, care a denunţat un "atac cibernetic" la originea penei de curent.

Cel puţin 15 pacienţi care sufereau de boli renale au murit în ultimele 48 de ore în lipsa dializei, potrivit unui ONG. Cele mai multe dintre unităţile de îngrijire nu dispun de generatoare sau nu funcţionează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.