Autorităţile venezuelene au anunţat miercuri noaptea desfăşurarea a până la 2.600 de militari, pentru a pune capăt imediat jafurilor şi revoltelor din provincia vestică Tachira, în vreme ce ţara este zguduită de proteste antiguvernamentale continue şi de decizia lui Maduro de a păstra în orice circumstanţe puterea de la Caracas, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am ordonat desfăşurarea de 2.000 de soldaţi şi 600 de membri ai trupelor speciale”, a declarat ministrul Apărării, Vladimir Padrino Lopez.

În San Cristobal, cele mai multe magazine alimentare sunt închise şi păzite de către soldaţi.

Însă, jafurile continuă, iar localnicii fură cafea, scutece şi ulei de gătit din puţinele magazine alimentare care mai au produse în San Cristobal.

De asemenea, trei persoane, printre care se numără doi adolescenţi, şi-au pierdut viaţa doar în ultima săptămână în urma revoltelor continue din provincia Tachira.

Un adolescent în vârstă de 15 ani a murit la doar o zi după ce a fost împuşcat în timpul unui jaf, acesta fiind identificat ulterior drept Jose Francisco Guerrero.

”Mama l-a trimis ieri pe fratele meu pentru a cumpăra făină pentru cină, iar apoi a primit un apel că acesta a fost rănit de un glonţ”, a declarat Maria Contreras.

De la începutul protestelor guvernamentale, 43 de persoane şi-au pierdut viaţa în Venezuela.

Venezuelenii ies de peste o lună în stradă pentru a cere alegeri anticipate şi o finalitate pentru grava criză economică şi alimentară, care a paralizat ţara şi a slăbit populaţia din ţara sud-americană.

Preşedintele Maduro i-a acuzat pe reprezentanţii opoziţiei că incită la violenţă, cerându-le oamenilor să nu renunţe la proteste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.