Cel puţin patru parlamentari au fost răniţi miercuri, după ce un grup de protestatari guvernamentali au luat cu asalt Adunarea Naţională, care este controlată de liderii opoziţiei din Venezuela. Protestatarii pro-Maduro şi-au forţat intrarea în legislativ în timpul unei şedinţe speciale pentru Ziua Independenţei, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii opoziţiei au susţinut că până la 12 persoane au fost rănite, inclusiv patru parlamentari ai Adunării Naţionale.

De asemenea, parlamentarul Americo de Grazia a fost grav rănit, iar medicii l-au internat cu mai multe coaste rupte într-un spital din Caracas.

Mai multe femei au fost atacate în zona toaletelor, iar atacatorii le-au furat telefoanele, potrivit jurnaliştilor de la El Nacional.

”Cineva nu poate uita că această intensificare a acţiunilor violente a fost ordonată de Nicolas Maduro. Aminţi-vă de declaraţia de război împotriva noastră, a poporului venezuelean”, a declarat liderul opoziţiei de la Caracas, Henrique Capriles.

Preşedintele Maduro a ameninţat luna trecută că va recurge la un conflict armat pentru a-şi apăra guvernarea socialistă, dar protestele antiguvernamentale au continuat oricum în Venezuela.

De asemenea, preşedintele a condamnat violenţele din legislativ şi a dezminţit că a fost complice la atacul lansat de protestatarii pro-Maduro asupra Adunării Naţionale.

”Aceste violenţe... reprezintă un asalt la adresa principiilor democratice preţuite de bărbaţii şi femeile care au luptat în urmă cu 206 ani pentru independenţa Venezuelei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a departamentului de Stat, Heather Nauert.

Adunarea Naţională a organizat o şedinţă specială pentru a marca 206 ani de la câştigarea independenţei Venezuelei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.