Oficialii guvernului din Venezuela au anunţat că 68 de persoane au murit în după ce mai mulţi deţinuţi au provocat un incendiu, în ncercarea de a evada dintr-o închisoare în oraşul Valencia, din statul Carabobo, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit, conform rapoartelor, după ce deţinuţii au dat foc saltelelor pentru a încerca să evadeze.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a înlătura rudele deţinuţilor care se adunaseră în jurul centrului de detenţie după ce au aflat de incendiu.

Oficialul statal Jesus Santander a confirmat că un poliţist a fost împuşcat în timpul incendiului, care a fost în cele din urmă adus sub control.

El a adăugat că statul Carabobo este în doliu după incident.

Procurorul şef al statului Carabobo, Tarek Saab, a declarat că va fi demarată o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat.

În ultimii 10 ani, au avut loc mai multe incendii grave precum şi scandaluri cauzate de deţinuţi în închisorile din Venezuela. Totuşi, conform ONG-urilor care susţin drepturile omului, era de aşteptat ca o astfel de tragedie să se întâmple având în vedere suprapopularea şi condiţiile inumane din închisorile sud-americane.

Venezuela trece printr-o criză economică şi are dificultăţi în a găsi destule spaţii pentru deţinuţi, lucru care a dus la crearea unor structuri temporare, precum cea din Valencia.

Carlos Nieto, şeful asociaţiei Una Ventana a la Libertad (O Fereastră către Libertate) a declarat că unele facilităţi găzduiesc de cinci ori mai mulţi deţinuţi faţă de capacitatea maximă.

Luna trecută deţinuţii de la o altă închisoare din Carabobo au luat ostatici mai mulţi deţinuţi şi gardieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.