12.000 de muzicieni au interpretat Marşul slav al lui Ceaikovski în curtea Academiei Militare Venezuelene din Caracas pentru un recod în cartea Guinness.. Aprobarea este aşteptată în zilele următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 12.000 de muzicieni venezueleni au interpretat sâmbătă Marşul slav al lui Ceaikovski, în încercarea de a stabili recordul mondial Guinness pentru "cea mai mare orchestră din lume”, ale cărui rezultate vor fi anunţate în zilele următoare.

Muzicieni din Sistemul Naţional de Orchestre de Tineret din Venezuela, din toată ţara, s-au adunat în curtea Academiei Militare Venezuelene din Caracas, în timp ce noaptea se lăsa peste capitală.

Denumit „El Sistema”, acest program public, fondat în 1975 de regretatul maestru José Antonio Abreu pentru a face educaţia muzicală accesibilă miilor de copii din clasele inferioare, a fost reprodus în zeci de ţări. Este în special locul de naştere al lui Gustavo Dudamel, director muzical al Operei din Paris şi al Orchestrei Filarmonicii din Los Angeles.

Opera lui Piotr Ilici Ceaikovski, compusă în 1876 ca un imn menit să inspire soldaţii ruşi şi sârbi în războiul împotriva Turciei, a fost a treia din cele opt piese interpretate în concert.

Andrés David Ascanio, 34 de ani, a condus piesa de 12 minute.

Guinness va anunţa în următoarele zece zile dacă Venezuela are cea mai mare orchestră din lume. Recordul actual a fost stabilit în 2019 la Sankt Petersburg, Rusia, de o orchestră de 8.097 de muzicieni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.