Mai multe vehicule înarmate au fost desfăşurate în afara studiourilor de televiziune Iran International din Londra, după ce doi dintre jurnaliştii săi au fost ameninţaţi de Teheran, a anunţat postul de televiziune, citat de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În afara studioului din Chiswick Park, vestul Londrei, se aflau aproximativ şapte vehicule, după ce recent au fost făcute ameninţări "severe şi credibile" împotriva a doi dintre jurnaliştii canalului din Marea Britanie, a declarat pentru AFP unul dintre purtătorii de cuvânt al acesteia.

Poliţia a confirmat că ofiţerii săi "lucrează ca răspuns la potenţialele ameninţări proiectate din Iran împotriva unui număr de persoane din Marea Britanie".

"Deşi nu vom intra în detaliu cu privire la ceea ce sunt acestea, aceasta include prezenţa unor ofiţeri de poliţie înarmaţi fîn vecinătatea birourilor din vestul Londrei ale unei companii media în limba persană cu sediul în Marea Britanie”, a anunţat poliţia.

Canalul, care a difuzat recent protestele în ţara din Orientul Mijlociu, a fost interzis ca organizaţie „teroristă” de către regim, dar poate fi încă accesat prin internet.

"Ameninţările la adresa noastră au escaladat pe măsură ce protestele din Iran continuă, pentru că le acoperim 24 de ore din 24, 7 zile din 7”, a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei de presă.

El a spus că prezenţa vehiculelor blindate a fost o „descurajare masivă” care a „liniştit” personalul. "Lucrează aici de cinci ani, s-au obişnuit cu asta, familiile lor sunt ameninţate în Iran", a spus el.

"Recent, în Teheran, au apărut afişe cu feţele unora dintre prezentatorii noştri pe ele. Dar starea de spirit este bună”, a mai spus el.

MI5 a declarat miercuri că Iranul vrea să răpească sau să omoare persoane din Marea Britanie pe care le consideră „duşmani ai regimului”, cu cel puţin 10 astfel de comploturi descoperite până acum în acest an.

Directorul general Ken McCallum a avertizat într-un discurs la sediul agenţiei Thames House că Iranul "proiectează ameninţări în Regatlu Unit în mod direct, prin serviciile sale de informaţii agresive”.

El a spus că aceasta ar putea include „ambiţii de a răpi sau chiar ucide indivizi britanici sau din Marea Britanie percepuţi ca duşmani ai regimului”.

Săptămâna trecută, ministrul de externe, James Cleverly, l-a convocat la Londra pe diplomatul de rang înalt al Iranului, acuzând Teheranul că ameninţă vieţile jurnaliştilor din Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.