Portugalia şi Spania au raportat vineri 9 şi, respectiv, 14 noi cazuri confirmate de variola maimuţelor. Prin urmare, numărul total de cazuri confirmate din Portugalia se ridică la 23, iar cel din Spania la 21, reprezentând cel mai mare focar de până acum, potrivit autorităţilor sanitare locale, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Portugalia au fost identificate 23 de cazuri confirmate, iar în Spania au fost raportate 21 de cazuri. Alte 21 de cazuri suspecte sunt investigate la ora actuală în Spania, 19 în regiunea Madrid, unul în Insulele Canare şi unul în Andaluzia, au anunţat autorităţile sanitare spaniole.

Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare, precum febra, dureri de cap şi erupţii cutanate.

Au fost identificate mai multe cazuri în Marea Britanie – unde autorităţile oferă un vaccin împotriva variolei angajaţilor din domeniul sănătăţii şi altor persoane care ar putea fi expuse – şi în alte state ale Europei, precum Franţa, Italia şi Belgia.

Spania evaluează diferite opţiuni terapeutice, cum ar fi antivirale şi vaccinuri, dar până acum toate cazurile au prezentat simptome uşoare. Prin urmare, nu a fost necesar un tratament specific ad-hoc, a declarat, vineri, ministrul spaniol al Sănătăţii, Carolina Darias.

Niciuna dintre persoanele din Portugalia infectate cu variola maimuţei nu a avut nevoie de spitalizare, fiind în stare stabilă şi urmărite clinic, au informat autorităţile sanitare locale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.