Autorităţile sanitare americane spun că nu au suficiente vaccinuri împotriva variolei maimuţei pentru a face faţă cererii în creştere. Statele Unite au primit 370.000 din aproape 7 milioane de doze de vaccin achiziţionate în total, însă milioane de doze nu vor ajunge până anul viitor, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până în prezent, Statele Unite au înregistrat peste 1.800 de cazuri, deşi cifrele ar putea fi mai mari, deoarece şi testele au întârziat să ajungă.

Există o îngrijorare tot mai mare cu privire la ritmul în care variola maimuţei se răspândeşte - în special în New York City, epicentrul focarului din SUA.

”Nu avem încă toate dozele de vaccin pe care ni le-am dori în acest moment”, a anunţat, vineri, directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA, Rochelle Walensky.

Statele Unite au primit 370.000 din aproape 7 milioane de doze de vaccin achiziţionate în total, însă milioane de doze nu vor ajunge până anul viitor.

Guvernul federal a distribuit aproximativ 156.000 de doze la nivel naţional şi se aşteaptă să înceapă să livreze alte 130.000 de doze de luni, potrivit Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane al SUA.

La începutul acestei săptămâni, site-ul de vaccinări al oraşului New York a căzut, în timp ce mii de persoane au încercat să-şi facă programări pentru inoculare în acelaşi timp.

Comisarul pentru sănătate al oraşului New York, Ashwin Vasan, şi-a cerut scuze pentru lansarea neregulată a campaniei de vaccinare.

”Ne asumăm greşeala. Aceste greşeli nu ar trebui să se întâmple, căutăm soluţii pentru a le corecta şi a face lucrurile mai bine”, a declarat Vasan într-o conferinţă de presă.

În timpul unui apel de marţi cu oficialii administraţiei Biden, primarul New York-ului Eric Adams a solicitat alocarea mai multor doze pentru oraş.

Adevărata amploare a focarului din SUA este necunoscută, deoarece testele de diagnosticare au întârziat şi poate dura până la trei săptămâni până când simptomele să apară. Acum o lună, SUA înregistraseră doar 45 de cazuri.

”Încă avem probleme cu disponibilitatea testelor şi a aprovizionării cu vaccinuri, toate aceste probleme pe care le-am văzut şi în cazul Covid-ului”, a declarat Gregg Gonsalves, profesor asociat de epidemiologie la Yale School of Public Health, pentru Kaiser Health News.

SUA au achiziţionat peste 1,1 milioane de doze de vaccin Jynneos produs de compania daneză Bavarian Nordic.

Sute de mii de doze suplimentare sunt aşteptate să ajungă în curând în SUA, după ce oficialii americani din domeniul sănătăţii au declarat că au finalizat o inspecţie a fabricii daneze.

Peste 12.500 de cazuri de variola maimuţei au fost raportate în aproape 70 de ţări, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Boala, caracterizată prin leziuni la nivelul pielii, dispare de obicei de la sine, dar pot apărea simptome extrem de dureroase.

Cele mai multe cazuri confirmate au fost în rândul bărbaţilor care întreţin relaţii sexuale cu alţi bărbaţi, deşi oricine poate fi infectat cu virusul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.