Ministrul Educaţiei Naţionale, Najat Vallaud-Belkacem, a declarat joi după-amiază că atacul armat care a zguduit un liceu din sudul ţării a fost comis de către un tânăr fragil şi fascinat de arme. Trei persoane au fost rănite, după ce un elev în vârstă de 17 ani a deschis focul în incinta liceului Tocqueville din localitatea Grasse, situată la doar 15 kilometri de populara staţiune Cannes, relatează Le Parisien.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toţi elevii sunt în siguranţă şi pot primi, dacă doresc, ajutor din partea unei echipe de psihologi”, a declarat Vallaud-Belkacem.

De asemenea, ministrul francez a explicat că este vorba de ”un act nebunesc comis de un tânăr fragil şi fascinat de arme.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Autorităţile franceze l-au identificat pe principalul suspect drept Killian B, acesta postând mai multe imagini tulburătoare pe reţelele sociale înainte de atac, inclusiv o poză cu atacatorii de la liceul Columbine.

De asemenea, surse apropiate anchetei au explicat că elevul arestat pentru atac era hărţuit şi ironizat în mod constant de către colegii săi şi a căutat mai multe informaţii despre atacurile armate comise în şcolile din Statele Unite.

”Era o panică completă. Am auzit focuri de armă la patru sau cinci metri de noi. Am crezut că atacatorul se îndreaptă spre noi, l-am auzit cum ţipa”, a declarat Achrad, care studiază la liceul Tocqueville din Grasse.

Ministerul de Interne a explicat că trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma atacului armat, însă nu este vorba de niciun rănit în stare gravă. Iniţial, autorităţile au anunţat că ar fi vorba de opt răniţi, printre care se numără directorului liceului din sudul Franţei.

”Primele investigaţii sugerează că acesta s-a uitat la videoclipuri despre atacurile armate din America”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului de Interne.

Prezidenţiabilul Benoit Hamon a explicat că acest atac armat aduce aminte de tragedia de la liceul Columbine. Un număr de 13 persoane şi-au pierdut viaţa în 1999, după ce doi adolescenţi au deschis focul într-un liceu din localitatea Columbine, situată în Colorado.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.