Soţia lui Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia, îl acuză luni pe preşedintele rus Vladimir Putin de faptul că l-a ”ucis” pe opozant şi anunţă că-i continuă activitatea, într-o înregistrare postată pe X de către o purtătoare de cuvânt a opozantului defunct.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acum trei zile, Vladimir Putin l-a ucis pe soţul meu, Aleksei Navalnîi. Putin l-a ucis pe tatăl copiilor mei”, acuză ea.

”Prin (uciderea) lui (Aleksei Navalnîi), (Vladimir Putin) a vrut să ne ucidă speranţa, libertatea, viitorul”, acuză Iulia Navalnaia.

Opozantul şi adversarul numărul unu al liderului de la Kremlin a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o închisoare din Arctica, în districtul autonom Iamalo-Neneţia, unde ispăşea 19 ani de închisoare, provocând un val de emoţie în întreaga lume.

CONTINUAREA ”ACTICVITĂŢII”

În timpul încarcerării, Aleksei Navalnîi a fost ”maltratat, rupt de lume”, acuză văduva acestuia.

”Însă el nu a abandonat”, subliniază ea.

”Soţul meu nu putea fi doborât şi de asta l-a omorât Putin”, acuză Iulia Navalnaia.

Ea promite să descopere ”cine a executat această crimă” şi în ce circusmtanţe.

”Voi continua activitatea lui Aleksei Navalnîi. Voi continua pentru patria noastră, împreună cu voi. Şi vă cer tuturor să-mi fiţi aproape (...). Nu este o ruşine să faci puţin, este o ruşine să nu faci nimic, este o ruşine să te laşi speriat”, declară ea.

CIRCUMSTANŢE NECUNOSCUTE

De trei zile, rudele lui Aleksei Navalnîi cer să aibă acces la cadavrul opozantului rus, a cărui moarte a avut loc în circumstanţe necunoscute şi acuză Kremlinul de faptul că încearcă să ascundă urmele morţii acestuia.

”Mama lui Alekei (Navalnîi) şi avocaţii acestuia au sosit la morgă (luni) dimineaţa. Nu au fost autorizaţi să intre. Unul dintre avocaţi a fost literalmente împins afară”, a denunţat pe reţele de socializare o purtătoare de cuvânt a opozantului defunct, Kira Iarmîş.

Moartea lui Aleksei Navalnîi a provocat un val de emoţie şi de indignare în Rusia şi în Occident.

Numeroşi lideri din Occident acuzî Moscova că este responsabilă de moartea opozantului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.