Optsprezece persoane au fost ucise şi alte 243 au fost rănite în timpul manifestaţiilor din provincia autonomă uzbecă Karakalpakstan, care au izbucnit săptămâna trecută din cauza planurilor de reducere a autonomiei sale, au declarat, luni, autorităţile uzbece, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele de securitate au reţinut 516 persoane în timp ce dispersau protestatarii vinerea trecută, dar în prezent mulţi dintre cei reţinuţi au fost eliberaţi, a anunţat biroul de presă al Gărzii Naţionale într-un briefing.

Preşedintele Shavkat Mirziyoyev a renunţat, sâmbătă, la planurile de modificare a articolelor constituţiei referitoare la autonomia provinciei Karakalpakstan şi dreptul acesteia de a se separa.

De asemenea, el a declarat stare de urgenţă pentru o lună în provincia de nord-vest.

Potrivit informaţiilor oficiale, protestatarii au mărşăluit prin capitala provinciei Nukus vinerea trecută şi apoi au încercat să preia controlul asupra clădirilor administraţiei locale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.