Bilanţul victimelor cutremurului care a avut loc luni sudul Turciei ar putea atinge 10.000 de morţi, estimează Institutul american de geofizică USGS, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

USGS estimează că există 47% şanse ca bilanţul să fie cuprins între 1.000 şi 10.000 de morţi, 27% să fie cuprins între 100 şi 1.000 de morţi şi 20% şase ca bilanţul să fie cuprins între 10.000 şi 100.000 de morţi.

USGS face aceste estimări pe baza modelizării unor cutremure care au avut loc în trecut în regiune, populaţia expusă cutremurului şi vulnerabilitatea structurilor în zonele cele mai afectate luni.

”Sunt posibile victime multe şi pagube mari şi un dezastru extins”, estimează USGS.

”Populaţia din această regiune locuieşte în structuri care sunt extrem de vulnerabile la cutremure, deşi există unele structuri rezistente”, estimează institutul.

USGS estimează pierderi economice în valoare de unul până la zece miliarde de dolari, adică până la 2% din PIB-ul Turciei.

Peste 500 de persoane au murit, iar alte aproximativ 3.000 au fost rănite în Turcia şi Siria în cutremur, potrivit autorităţilor şi presei oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.