Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen anunţă în plenul Parlamentului European că UE va propune un pact la nivel global pentru protejarea naturii în condiţiile în care „care „secetele viitoare vor fi mai grave decât ce am văzut anul acesta.” În condiţiile în care nicio ţară nu poate face faţă singură forţei distrucţive a fenomenelor meteo extreme, aceasta anunţă că anul viitor vor fi dublate capacităţile de intervenţie în caz de incendii la nivelul UE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ea afirmă că, în condiţiile în care „secetele viitoare  vor fi mai grave decât ce am văzut anul acesta”, este nevoie de măsuri pentru ca natura să se transforme în primul aliat al omului.
„Uniunea noastră va face presiuni pentru un acord mondial ambiţios pentru natură la Conferinţa ONU pentru biodiversitate care va avea loc la Montreal anul acesta. De asemenea, vom acţiona şi la COP 27 (conferinţa privind schimbările climatice – n.r.), la Sharm El Sheikh. Pe termen scurt, trebuie să fim bine echipaţi pentru a face faţă schimbărilor climatice.  Nicio ţară nu poate să lupte singură împotriva fenomenelor metrologice extreme şi împotriva forţei lor distructive”, mai afirmă preşedinta Comisiei Europene. 
Aceasta aminteşte de incendiile din vara acestui an, când din Grecia, Suedia sau Italia au intervenit pentru a combate incendiile din Franţa şi Germania.
„Pe măsură ce aceste evenimente devin mai frecvente şi mai intense, Europa va avea nevoie de o capacitate consolidată. Iată de ce anunţ astăzi că în cursul anului viitor ne vom dubla capacitatea de combatere a incendiilor. Uniunea Europeană va achiziţiona zece avioane amfibie uşoare şi trei elicoptere suplimentare pentru a ne completa flota. Aceasta înseamnă solidaritatea europeană în acţiune”, a mai spus Von der Leyen în discursul ţinut în faţa eurodeputaţilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.